top of page

Invite imagination!

 

Inviter forestillingsevnen! Dansk eller engelsk - pointen er den samme. Hos Alba Nowik Børn ønsker vi med alle vores tilgange at invitere fatasien til at lege med indholdet, om det handler om døden, fysikkens filosofi, bæredygtig omstilling eller noget fjerde. Herunder findes en oversigt over de formater, vi arbejder med.

SCENOGRAFISKE UNIVERSER og INSTALLATIONER

Vi designer rum som oplevelser. Derfor er vores sanselige installationer oplevelsesuniverser, der omslutter den besøgende. Rummene kan være  hos biblioteker, kulturhuse, festivaller eller lignende...

FORMIDLINGS-MILJØER FOR BØRN

Her er temaet eller et formidlingområde i fokus. Rummene gør formidlingen til sanselige universer, hvori de besøgende kan lege og eksperimentere sig til viden. Formidlingsrummene kan være på et museum, som supplement til en temaudstilling eller en børnezone i en eksisterende udstilling.

WORKSHOPS

Workshops: 

Når man tænker med hænderne opstår helt nye ideer og måder at se på verden på.

Alba Nowik har udviklet flere forskellige workshopformater:

Augmentet Reality workshop - hvor man arbejder med at skabe en digital parallelverden i programmet Aurasma.

Recycling DesignLab - hands on erfaring med design metoder til at arbejde innovativt med genbrugsmaterialer.

Nalles Værksted: hjælp skraldetroledn Nalle med at holde styr på sine sager. Og vær med til at bygge nye ting af hans enorme materialebank.

Velegnet til mindre børn og inskoling.

Create a Creature som er et koncept i sig selv. Workshoppen kan bookes til biblioteker, børnefødselsdage og events.

HUSKUNSTNER
Huskunstnerprojekter

Tilbyder muligheden for at udvikle et læringsforløb inspireret og faciliteret at scenograf Eva Wendelboe Kuczynski. Huskunstnerprojekter kan ansøge om støtte fra Statens kunstfond.

Eva har medvirket og været initiativtager til flere huskunstnerforløb:

Intelligens - et tværfagligt kunstlaboratorium, der undersøgte intelligens i krydsfeltet mellem fiktion og naturvidenskab.

Skill Swop - at skabe et bank system for udveksling af kompetencer i Hedehusene og Velling.

Rum til Læring - Kunstner stafet hvor Eva faciliterede afsnittet der arbejdede med 4D, tid og augmentet reality

UNDERVISNINGS
FORLØB

Efter mange år at have arbejdet med museers digitale læringstilbud, har Alba Nowik fokuseret på den analoge vej, hvor forløbene interaktivitet ligger i den kreative læringsproces de åbner eleverne op for.

Et undervisningsforløb er en opdagelsesrejse. Vi designer forløb der gør hvert trin i en læringsproces til en særskilt oplevelse, der ikke blot er fokuseret på læringsindholdet, men isenesætter det i en narrativ og lader eleverne arbejde medskabende med en materialisering af læringen.

Eksempler er:

Mix Din kulturarv - udviklet i samarbejde med Helsingør Bibliotekerne og 3 museer.

Performativ Matematik - Udviklet til Den Frie Udstillingsbygning.

Sansevandring på Gladsaxe Kirkegård udviklet i samarbejde med Folkekirkens Skoletjeneste.

INSPIRATIONSOPLÆG
 
Børnemuseer i USA 
Eva har rejst igennem det vestlige USA for at besøge forskellige børnemuseer, for at undersøge hvordan man kan formidle sanseligt og skabe interessante uformelle læringsrum for børn. Efter at have besøgt 15 forskellige museer og kulturhuse, der alle formidler Hands On læring til børn, har Eva samlet inspirationerne til et foredrag, der sikkert kan inspirere andre. Så kunne det være noget for jer at få et indblik hvad der rør sig på den Amerikanske Børnemuseums-scene så kunne et oplæg måske være interessant.
bottom of page