top of page

Eksempler

Formidlingsprojekter og oplevelsesrum for børn.

Hands On Teater (HOT) er en kunstform, der forener teater, hands on formidling og indirekte læring i et narrativt  oplevelsesforløb.

Hands On Teater kan være teaterforestillinger. Det kan være oplevelsesuniverser. Alkymistiske laboratorier der opstiller fiktive udlægninger af kendte fænomerer. Eller det kan være sansevandringer, der fremkalder erkendelse om et emne i vekselvirkning mellem undersøgelser, interaktive stationer og sansninger. Læs mere om Hands On Teatret her: Link

Sansevandring
Ideen var at lave en sanselig oplevelsesvandring der igennem forskellige møder med døden gjorde børnene bekendte med både process, følelser og tilstande der rammer os når nogen går bort. På vandringen ville børnene blive guidet igennem forskellige øvelser og sanselige oplevelser, der på flere forskellige læringsformer ville åben emnet op for dem.

Sansevandringen er udviklet med Bogen Døden og Anden som narrativt forlæg. Børnene har læst bogen før de kommer og vil i forskellige oplevelser møde symboler fra bogen som er iscenesat og ”levendegjort” for dem.

Med inspiration i Keri Smith interaktive bøger Eks. How to be an explorer of the world udviklede vi et kort/folder/værktøjskasse til børnene. Dels skulle de arbejde med værktøjskassen på kirkegården, dels skulle de bruge den i det videre arbejde i klassen. Se fotos her: Link

Skyggologisk Testcenter

Workshoppen blev iscenesat som et skyggelaboratorium, hvor vi medarbejdere var skyggologer, der i forskellige sammenhænge arbejdede med at udvikle nye skygger. I dette tilfælde havde det Kgl. Teater bedt os om sammen med børn at udvikle skygger til forestilligen Dyrenes karneval.

 

Når vi arbejder med uerfarne skyggemagere introducerer vi dem først til en generel forståelse af skyggens væsen og mulighederne. Dette skete i vores analoge værksted i Operaens Foyer. Dernæst havde vi i denne sammenhæng taget vores nyeste skygge maskine med. Maskinen er baseret på kinnect technologi og er udviklet at interaktionsdesigner Halfdan Hauch Jensen.

 

På projektet aktiverede Eva Wendelboe Kuczynski det iboende læringspotentialer og børnenes medskabelse af scenografien.

Projektrammen er udviklet af seniorforsker Erling Bjørgvinsson ved forskningscentret Medea (Malmö Hogskola) og Det Kongelige Teater indenfor rammerne af Interreg projektet Musikalsk Oplevelses Design.

Se fotos her: Link

Byrumsudstilling​: Den Glemte Stamme

Er en interaktiv byrumsudstilling for børn i alderen 4 - 10 år. Udstillingen foregår på tre pladser på Østerbro og er en poetisk søgen efter sammenhængskraften i lokalsamfundet.

 Formålet med projektet var at få børn til at genopdage steder i deres kvarter og knytte nye fortællinger til eksisterende steder. Samtidig motiverede projektet børnene til at blive bevidste om en af de kvaliteter, der binder et lokalsamfund sammen – nemlig fællesskabet.

 Oplevelses formen er inspireret af Alternate Reality Games, hvor man ligger en fiktion ned over virkeligheden og leger med fiktionens univers for at finde skjulte lag i virkeligheden. Den Glemte Stamme blev en anderledes fortælling, der udviklede sig til en fælles eventyrleg, fortalt med bydelen som univers og børnene som animatorer.

Interaktion:Den Glemte Stammes konceptet er udviklet af Eva Wendelboe Kuczynski. Konceptets brugerinddragende grundgreb er at arbejde med fysiske avartarer som drivere for oplevelsen og historiefortællingen. Udfra dette afsæt er oplevelsesskript og dynamikker udviklet i samarbejde med firmaet Odysse og Gamedesigner Peter Josef Kuczynski fra Gametools.

Se mere fra projektet her: Link

Himmeldalen og Kuppelfortællinger

​Københavns kommune tog i 2003 del i det Europaiske handicap år. Blandt andet ønskede man at lave en aktivitetsuge på Københavns Rådhus, hvor handicappede børn blev inviteret til at møde de forskellige forvaltninger.

Til dette formål skabte scenograf Eva Wendelboe Kuczynski og Projektleder Malene Sakskilde et univers kaldt Himmeldalen, hvor hver forvaltning havde sin egen himmelkuppel, der iscenesattes til et sanseligt oplevelsesrum med forvaltningens fokus som tema. 

Kuplerne er siden anvendt på Nordlysfestival, som fortælle kupler for grønlandske fortællinger. Her iscenesattes kuplerne med lys, projektitioner og skyggespil.

Se fotos her: Link

bottom of page